Политика за личните данни

Тази декларация има за цел да разясни какви Ваши лични данни се събират при ползване на уеб-сайта www.fluida-bg.com.com, каква е целта на тяхното събиране, колко време ги съхраняваме и какви са Вашите права в тази връзка.

Моля, имайте предвид, че личните данни, предоставени от Вас при използване на Сайта, ще бъдат обработвани от Флуида ООД, ЕИК 813140241, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, бул. Цар Освободител 246, в качеството му на администратор на лични данни. Тези данни се събират и обработват при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на съвета от 27.04.2016 г. относно защита на личните данни и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

Личните данни, получени за обработка от потребителите на Сайта се съхраняват на сървъри, които се намират в Data center в защитена среда. Съгласно Закона за личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел и са станали достояние на Флуида ООД, както и на промяна на тези Лични данни.

Нашето длъжностно лице по защита на данните е Антон Ангелов. За да се свържете с него може да използвате следните данни за контакт:

Е-mail: office@fluida-bg.com

Телефонен номер: 052 571 991

КАКВО СА ЛИЧНИ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез нея – име, ЕГН, адрес, телефонен номер, адрес на електронна поща (e-mail), онлайн идентификатор (IP адрес) и други.

КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ СЕ СЪБИРАТ И ЗА КАКВИ ЦЕЛИ

Личната информация, предоставена от Потребителя, се използва от Доставчика за управление на поръчки, за доставка на продукти, за обработка на плащания и за комуникиране с Потребителя относно направени поръчки.

За да се предоставят възможно най-прецизни и ефективни услуги се събират следните данни:

  • При поръчка на продукт – име, фамилия, телефон за връзка, адрес на електронна поща (e-mail), адрес за доставка;
  • Детайли за плащане и защита на данните Ви, свързани с плащането – адрес за фактурата, адрес за доставка, информация, свързана с начина на плащане;
  • За издаване на фактура и обработването ú – име, фамилия, адрес за фактура, адрес за доставка, адрес на електронна поща
  • За абонамент за Информационен бюлетин – име, фамилия и адрес на електронна поща;
  • При използване на услуги на Сайта или преглеждане на предоставено на Сайта съдържание – IP адрес;
  • Бисквитки за идентифициране на браузъра или устройството, през което гледате Сайта.

КАКВО СА БИСКВИТКИТЕ (COOKIES)

Уеб сайтовете използват бисквитки, за да предложат персонализиране на потребителите и да събират информация относно използването на сайта. При надежден сайт, бисквитките могат да подобрят разглеждането, разрешавайки на сайта да научи какви са Вашите предпочитания или позволявайки Ви да пропуснете задължителното влизане с потребителски име и парола при всяко посещение на сайта.

КАКВИ СА ТИПОВЕТЕ БИСКВИТКИ, КОИТО ИЗПОЛЗВА САЙТА

Сайта използва следните видове бисквитки:

  • Функционални бисквитки, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности на Сайта – идентификация на потребителя, запомняне на добавените в количката продукти и т.н.;
  • Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате страниците от Сайта по персонализиран начин според предишните Ви посещения, покупки и др.
  • Аналитични бисквитки. Ние използваме Google Analytics – онлайн платформа за уеб анализи от Google Inc. Google Analytics генерира „бисквитки“, чрез които се събира информация за поведението на посетителите на Сайта, като например кои страници са често посещавани, за колко време, дали посетителите получават съобщения за грешки и т.н.. По този начин ние можем да подобряваме структурата, навигацията и съдържанието на Сайта и да го направим възможно най-удобен за ползване от потребителите. Ние не свързваме статистическите данни и другите отчети с конкретни потребители.

КАК ДА КОНТРОЛИРАТЕ БИСКВИТКИТЕ

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към ръководството на използвания от Вас Уеб браузър.

В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се нарушат някои от функциите на Сайта.

ЗАЩИТЕНА ЛИ Е МОЯТА ИНФОРМАЦИЯ

За да защити Вашата информация по време на предаването ú, Сайтът използва Secure Sockets Layer (SSL) протокол, който криптира информацията, която въвеждате.

ТРЕТИ ЛИЦА, КОИТО ИМАТ ДОСТЪП ДО ДАННИТЕ

Предоставените от Вас лични данни се събират, съхраняват, обработват и използват от Флуида ООД и/или упълномощени от дружеството трети лица, включително, но не само: дружества извършващи куриерски услуги, банки и др., за целите на изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока.

ЗА КАКЪВ СРОК СЕ СЪБИРАТ ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Срокът за обработка на личните данни, които събираме за Вас като клиенти е 6 години от отпадане на договорното основание.

В случай, че става дума за счетоводни регистри, периодът за запазване е 10 години, считано от приключване на счетоводната година, съгласно чл. 42 (1) от Закон за счетоводството от 2001 г.

За рекламни съобщения данните се съхраняват 6 години или до оттегляне на съгласие.

ВАШИТЕ ПРАВА

При събирането и обработването на Вашите лични данни имате право на:

  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Флуида ООД;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
  • право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • правото да възразите по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработването на личните Ви данни за целите на получаване на информационен бюлетин и други маркетингови комуникации;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате, че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не са обвързани със заплащане на такса.

 

Последна редакция: 11.02.2019 г.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/fluidabg/public_html/site/templates/privacy_policy.php on line 82